Her på sitet er vi selvfølgelig fortaler for at bruge de offentlige transportmidler, men i nogle tilfælde vil det bare ikke kunne lade sig gøre – og her kan det være nødvendigt at anskaffe sig et hurtigere transportmiddel.

Det kunne fx være under et forretningsophold i Danmarks hovedstad København, hvor man måske har flere møder på en dag, spredt over byen – hvor det vil være svært at nå ved at bruge de offentlige transportmidler.

Derfor vil vi i dette indlæg give dig et par gode råd med på vejen, når og hvis du skal leje en bil under dit ophold i hovedstaden.

Disse punkter skal du passe på når du lejer bil

Ligesom så mange andre ting, så kommer man langt med den sunde fornuft, og ved ikke at være alt for naiv. Det samme er gældende når man lejer en bil – og her skal man b.la. have fokus på nogle af disse punkter:

–          Forsikringen af lejebil

–          Evt. aldersgrænse

–          Kilometer

–          Afhentning af bilen

–          Aflevering

Bilforsikringen

Hvis man lejer bil hos nogle af de anerkendte biludlejningsselskaber i Danmark – så er forsikringen som udgangspunkt i orden. Med dette menes at der er fuld kaskoforsikring på bilen, som dækker ved evt. skade eller uheld.

Dog er det en god idé at tjekke op om der evt. skulle være en selvrisiko, og hvis der er – hvor høj er den så? Er den høj, så spørg hvor meget det vil koste at tegne en ekstra forsikring, så man er fuldt dækket ind.

Aldersgrænse

Er du ung, og har du planer om at leje en eksklusiv bil som fx Audi eller Mercedes – så husk at tjek hvad minimumsalderen er for at leje bilen. Mange udlejningsselskaber kræver nemlig at man er fx 23 år for at leje dyrere og mere eksklusive biler.

Har bilen fri kilometer?

Hvis du blot skal bruge bilen til at kører rundt i det indre København, så er det næppe noget problem – men skal du fx en tur til Sverige og besøge nogle forretningsforbindelser, så er det vigtigt at tjekke om bilen har fri kilometer inkluderet i lejeprisen.

Hvis ikke bilen har fri kilometer, så vil der typisk blive pålagt et ekstra gebyr over xxx antal kilometer.

Når du afhenter & afleverer lejebilen

Det er her at du skal være ekstra varsom, og det er vigtigt at få en god og klar dialog med udlejningsselskabet – så der ikke opstår problemer når du afleverer bilen.

Tjek b.la. nogle af disse punkter:

–          Læs lejekontrakten grundigt igennem

–          Har bilen nogen ridser, buler eller andre skader? Gå bilen grundigt igennem med udlejer, så du ikke risikere at hæfte for det når du aflevere bilen.

–          Har bilen det sikkerhedsudstyr som loven kræver? Advarselstrekant, mm.

–          Skal bilen afleveres med fuld tank, eller tanker udlejningen selv bilen op? (biludlejningen tager ofte en højere liter pris end fx tankstationen, så vær opmærksom på det)

Hvis du gerne vil vide mere, samt leje en bil under dit ophold i København – så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *